Du är alltid välkommen att kontakta oss om din fråga inte besvaras nedan.

Räcker det inte att radera all information?

Nej. Det räcker inte längre att radera filer eller att formatera hårddisken när du ska kassera eller sälja din dator. Viktig information på din hårddisk såsom BankID, dokument, företagsinformation etc. är mycket lätta att återskapa med verktyg som finns tillgängliga gratis på Internet.

Vad är det som egentligen händer när du raderar en fil på din dator?

Operativsystemet tar bort genvägen till filen, men raderar inte själva filen. Den här proceduren gör att operativsystemet tror att utrymmet är tomt. I själva verket så finns filen fullt tillgänglig kvar på hårddisken.

Erbjuder ni certifikat?

Oavsett vilken nivå ni valt för er destruktion utfärdas ett digitalt och/eller ett fysiskt certifikat efter avslutat uppdrag.

Varför behöver jag destruera min hårddisk?

Det räcker inte längre att radera filer eller att formatera hårddisken när du ska kassera eller sälja din dator. Viktig information på din hårddisk såsom BankID, dokument, företagsinformation etc. är mycket lätta att återskapa med verktyg som finns tillgängliga gratis på Internet.

Erbjuder IT-Expecto sina tjänster över hela Sverige?

Absolut! All hårdvara skickas till våra lokaler och det spelar därmed ingen roll vartifrån i Sverige leveransen kommer.

Hur mycket kostar en destruktion?

Kostnaden beror på vilken nivå kunden har valt för sin destruktion. Kostnaden kan även variera beroende på tillägg såsom frakt och emballage.

Kan ni hämta min hårdvara?

Absolut! Väljer ni något av våra fraktalternativ vid orderläggning kommer vi skicka en fraktsedel till dig och även instruktioner för hur denna leverans går till.

Vad innehåller tillägget "Emballage"?

Vi skickar en säkerhetslåda som kommer variera i storlek beroende på hur stor ordern är. Denna låda är försedd med hänglås som låses efter att hårdvaran har packats.

Hur betalar jag för en destruktion?

Efter avslutat uppdrag kommer en faktura skickas till angiven fakturaadress.